Šálku cestovín povaríme 4 minúty v osolenej vode, scedíme, neoplachujeme, odložíme; 2 čerstvé steaky z lososa hrubé približne 2 cm posypeme z oboch strán provensálskym korením, osolíme, necháme chvíľu odležať;

v mise zmiešame čiastočne uvarené cestoviny so šálkou nakrájaných čerstvých húb (hríby, šampiňóny Portobello alebo shitake), 1/3 šálky suchého bieleho vína, 2 lyžice bazalkového pesta, lyžicu citrónovej šťavy, 2 lyžičky scedených kapár;

do veľkej panvice nalejeme lyžicu olivového oleja, zahrejeme a lososie steaky z každej strany 1 minútu opečieme, znížime plameň, pridáme cestovinovú zmes, necháme dusiť asi 9 minút, kým sa mäso lososa nezačne rozpadať.

  • Recept z LR 3/2020