Huby sú okrem chutnej a výživnej potraviny  aj zdrojom mnohých liečivých látok s pozitívnym účinkom na ľudské zdravie. Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte ako si sami vypestovať tieto lieky z prírody.  Netreba na to záhradku, stačí balkón, terasa, zimná záhrada,  pivnica, dokonca aj kuchyňa....

 

 Miesto konania: Slovenská zdravotnícka univerzita (SZU), Limbová 12, 833 03 Bratislava (možná zmena)

Prednášajúci: Ing. Jaroslav Pížl

Termín konania: 23. mája  2015 o 9,00 hod

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Program kurzu:

  • výživový a zdravotný význam húb v našom živote,
  • prehľad druhov húb, ktoré si môžeme dopestovať, napríklad shiitake, šampiňóny, hlivy, judášove ucho, hnojník, limcovka ryhoprstenitá, polnička topoľová, pôvabnica fialová, plamienka zimná, šupinovka menlivá,...
  • druhy a príprava pestovateľských substrátov,
  • pestovateľský postup vybraných druhov húb,
  • spracovanie, konzervovanie húb,
  • recepty na prípravu jedla z húb.